Ainu Palmu

Kolmesta kahteen ulottuvuutta -valotaidetyöt tutkivat sitä, miten kaksiuloiteisen kuvan voi nähdä maisemaan kolmeen ulottuvuuteen asetelluista valopisteistä. Mistä tahansa muusta kohdasta, kuin juuri oikeasta, nähtynä valopisteiden järjestys on mieltä vailla.

 

Esiteltyjen töiden lisäksi pistetöitä on ollut esillä Lento -niminen työ Valotaiteen Viikonlopussa Vallisaaressa Helsingissä v. 2018 ja Syksyt on lähtöjä -nimisenä Espoo Visual Festivaaleilla v. 2019.

VALOTAIDE

NÄYTTÄMÖ

MUUTA

 CV

 EN

THE SWAN The Swan tehtiin Bepositive -valotaidefestivaaleille Vilnaan. Teos oli paikkasidonnainen ja siihen kuului maisema, jossa on metsää ja puro. Avajaiset: 9. lokakuuta 2015 Vilnassa, Beepositive Festivaleilla Materiaalit: puurimoja ja akkukäyttöisiä LED valoja sekä lautta
HYMY Hymy on valopisteiden järjestymiseen perustuva teos, joka vaihtaa väriä, kun kaksi ihmistä kohtaavat pihalla. Teos on suunniteltu rakennuttajan YIT.n kutsusta Vantaalle tulevaan Kivistön asuma-alueelle. Tekninen suunnittelu tehdään yhteistyössä Sun Effects oy.n kanssa. Valotaiteen rakennustyöt alkavat keväällä 2022.
LOISTAVA POHJOIS-POHJANMAA KIERTUE Valotaidekaravaani kiersi ympäri Pohjois-Pohjanmaata alkutalvesta 2017 Kolmen viikon aikana kiertueella tehtiin saman konseptin mukaisesti omat kuvat Ouluun, Kuusamoon, Pudasjärvelle, Iihin, Utajärvelle Kempeleeseen, Ylivieskaan, Pyhäjärvelle, Tyrnävään ja Raaheen. Työryhmä Kuraattori: Jukka Huitila Valotaiteilija: Ainu Palmu Taiteilija: Heidi Kesti Teknikko:: Tuomas Turpeenoja Videotaiteilija ja järjestäjä: Leevi Lehtinen Kiertue oli osa Suomi100 juhlavuotta ja oli Taiteen edistämiskeskuksen, Oulun kaupungin, Oulun alueen kuntayhtymän ja Oulun energian tukema. Materiaalit: Akkukäyttöisiä retkilyhtyjä n. 40kpl Heidi Kestin tekemiä varjostimia lyhdyille Mikkiständejä Mitat: 3-25m leveys ja syvyys, korkeus 20cm-3m

Kempele, Junttilan tila

Ääretön

Entinen Oulun yliopiston varhaiskasvatuksen kampus

Tarkka äänenkorkeus

Pudasjärvi

Salmiakki

Raahe

Palava sydän

Pyhäjärvi

Hiisi

SYDÄN / THE HEART Valotaidetta Frantzenin puistossa Oulussa. Pisteteoksen lisäksi teokseen kuului Priit Tiimuksen suunnittelema puiston valaisu. Valkoiset pisteet elää rauhallisesti puistossa kunnes joku alkaa pyörittämään rukousmyllyjen tyyppisiä sylintereitä siinä kohdassa, josta voi nähdä kahden sisäkkäsien sydämen muodon muodostuvan pisteistä. Sydän oli yksi Valoa Oulu! festivaalin töistä vuonna 2013. Pistetyön suunnittelu: Ainu Palmu Interaktiivisuuden suunnittelu: Tuomas Norvio Tuotanto: Sun Effects oy.

Kuvaaja: Jussi Tuokkola

Jussi Tuokkola

Jussi Tuokkola

JP Manninen

 ainupalmu{at}gmail.com